Aktivitete

15 vjetori i Pavarësisë së Kosovës në Muzeun “Kosova” në Vlorë, nismë e deputetit Bujar Leskaj

SHKRUAR NGA REZENBRIK SERJANI 15 vjetori i Pavarësisë së Kosovës në MuzeunNë Vlorë, në lagjen “Muradie”, rruga “Justin Godard” pak metra larg Sheshit të Flamurit, është çelur, si një xhevahir për Vlorën, Vlonjatët, Shqipërinë e Kombin, Muzeu “Kosova”. Nje nismë personale e deputetit Bujar Leskaj. Ky Muze, i Vlorës dhe i gjithë Shqipërisë, është tempull…

Aktivitete

Bujar Leskaj në Vlorë jep mesazhe të forta për dijen dhe kulturën e rrënuar duke falur libra

Botuar ne Gazeten Shqiptare, date 13.03.2021 nga Ndriçim KullaShpallja e emrave të deputetëve në listat përfaqëuese të partive në kuvendin e Shqipëisë, këto ditët e fundit, ka kthyer në vëmendje të publikut një problem shumë të madh për të cilin është folur herë pas here dhe për të cilin ndjeshmëria e ndërkombëtarëve ka qenë shumë…

Aktivitete

Aktivitet mbi 30 vjetorin e krijimit të degëve të PD në Sarandë dhe Delvinë.

Sot në 30 vjetorin e krijimit të degëve të PD në Sarandë dhe Delvinë.Sot shënojmë 30 vjetorin e krijimit të degës së Partisë Demokratike dega Sarandë dhe degës Delvinë, themeluar në 12 Janar 1991.Kanë qenë fillimisht një grup intelektualësh të qytetit të Sarandës: Lufti Bajrami, Skënder Bajrami, Kujtim Lloha, Thoma Miho, Daut Karafili, Spiro Vasili,…

Aktivitete

Pjesë nga fjala e Ministrit Leskaj ne aktivitetin “Identiteti Evropian i Shqiptarëve”

Tirane me, 20 Qershor 2006…Të gjitha kombet kanë figura me të cilat krenohen, mbasi kombet e mëdha dhe të vogla njihen përmes njerëzve të ndritur që nxjerrin. Sot, padyshim, figura më e njohur prej shqiptarëve është shkrimtari ynë Ismail Kadare.Kultura? në një farë mënyre është pasaporta jonë më e mirë për t′ju paraqitur Evropës, ajo…