Te dhena mbi Vloren

Përse Vlora duhet ta kujtojë Holokaustin

Fjala Holokaust përdoret për të emërtuar gjenocidin e Gjermanisë naziste ndaj hebrejve në Europë nëpërmjet një aparati shtetëror, mbi të gjitha ushtarak, që nuk ka precedentë në histori për nga përmasat dhe vecoritë organizative. Hebrejtë përdorin termin Shoah, që do të thotë katastrofë. Zhdukja e dy të tretave të hebrejve të Europës në kampet famëkeqe…

Te dhena mbi Vloren

Dhimbja e Vlorës për Arsimin Parauniversitar

Sistemi ynë arsimor, gjatë dhjetëvjeçarit të fundit pësoi ndryshime dhe tronditje të mëdha, kryesisht fizike dhe psiko-sociale duke penguar krijimin e kushteve të domosdoshme për një aktivitet mësimor normal. Në impostimin krejtësisht të ri të aktorëve të sistemit (nxënës-mësues-administratë-familje-komunitet) lind nevoja për rregulla të reja loje. Ekspozimi ndaj ekonomisë së tregut krijoi një skenë shumë…

Te dhena mbi Vloren

Problematika të Vlorës në lidhje me turizmin

Shërbimet turistike në Vlorë përfaqësojnë industrinë numër një të qarkut. Kjo industri punëson 30 000 persona ne qark dhe në sektorët e tjerë të lidhur me të, si transporti, sektori i ushqimit, artizanati, etj. Dhjetra mijëra familje jetojnë me të ardhurat nga turizmi, ndërsa Buxheti i Shtetit grumbullon me dhjetëra miliona euro të ardhura nga…

Te dhena mbi Vloren

Problematikat e Vlorës dhe të Selenicës në infrastrukturë!

Edhe pse në vitet e fundit, Vlora ka njohur shumë investime në infrastrukturën rrugore, (gjithmonë sipas propagandës së qeverisë së Rilindjes),investime me vlera te larta, por me pikepyetje sipas eficences dhe ekonomicitetit, Vlora dhe lagjet e saj periferike, njësitë e saj administrative, si edhe fshatrat e bashkisë Selenicë, vazhdojnë të paraqesin problematika të theksuara sa…

Te dhena mbi Vloren

Çfarë e lidh sektin në qeveri me Vlorën?

Asgjë, përveç betonizimit, prishjes, “ndreqjes”, rrëmbimit dhe pasurimit të vetes dhe oligarkëve pranë tij me pasurinë e Vlorës, vlonjatëve e Shqipërisë.Sepse një vit pas grabitjes së mandatit të tretë, Edi Rama në krye të sektit të tij, po vazhdon me të njëjtën logjikë e politikë siç përfundoi dy mandatet e para.Me investime të dyshimta, grabitje…

Te dhena mbi Vloren

Për Çetën Plakë të Vlorës, Gjormin dhe bijtë e tij, Neki Ymerin dhe Sadik Premten flet historia!

Sot 4 dhjetor 2022 mbushen 80 vjet nga themelimi i Çetës Plakë të Vlorës. Sikurse e thekson studjuesi Kastriot Kapaj, bir i Gjormit, “Çeta Plakë në formë ishte komuniste, ndërsa në përmbajtje ishte nacionaliste, duke mos iu larguar traditave të trevave vlonjate. Veprimtaria luftarake e saj, fitorja triumfuese në çdo përpjekje me pushtuesin, iu futi…

Te dhena mbi Vloren

102- vjet nga Lufta epope e Vlorës

Këtë vit, më 3 shtator 2022,përkujtojmë 102 vjetorin e Luftës së Vlorës, e cila është skalitur si një ngjarje historike me rëndësi të jashtëzakonshme kombëtare dhe vendimtare për ekzistencën e shtetit shqiptar dhe mbrojtjen e identitetit tonë. Katër janë kulmet e historisë së shtetit shqiptar, të cilat ngjyrosin krenarinë dhe identitetin tonë kombëtar: Pavarësia (28…

Te dhena mbi Vloren

Abuzimet me Vlorën dhe vlonjatët

I. Vlora e cipave të imta të asfaltit zgjedhorVlora, kryeqendra e Jugut, është kthyer në sagën e shëmtuar të rrugëve të asfaltuara e riasfaltuara, postuar nëpër rrjetet sociale të propagandës së sektit Rama, që mbas disa muajsh hapen e rihapen për të shtruar rrjetet e kanalizimeve apo ujësjellësat, si në rastin e Unazës së Qytetit…

Te dhena mbi Vloren

101 Vjet nga Lufta e Vlorës

Botuar ne gazeten Sot dhe RD, date 03.09.2021.Sot më 3 Shtator 2021 ne kremtojmë 101 vjetorin e Luftës së Vlorës, këtë betejë dhe datë të rëndësishme të historisë së Shqipërisë. Kjo ditë dhe datë simbol i krenarisë kombëtare dhe gur themeli i ruajtjes së integritetit të shtetit shqiptar pas Shpalljes së Pavarësisë, krahas vlerësimit të…