Shkrime

INSTAT dhe Censi 2023 nën thundrën e sektit Rama

Institucioni ka nisur të humbasë keq emrin e tij të mirë!Instituti Kombëtar i Statistikave(INSTAT) është një hallkë themelore dhe e pazëvendësueshme e sistemit tonë kombëtar të statistikave, të përbëre nga vetë INSTAT, Banka e Shqipërisë dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë.Vlerësoj kontributin e INSTAT ndër vite. Ky institucion ka njohur zhvillim të konsiderueshëm profesional dhe…

Shkrime

𝗠𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺𝗲 𝗺𝗯𝗶 𝗿𝗲𝗳𝗼𝗿𝗺ë𝗻 𝘇𝗴𝗷𝗲𝗱𝗵𝗼𝗿𝗲

I- Pro koalicioneve parazgjedhore, sepse:Koalicionet janë të rëndësishme jo vetëm për Partinë Demokratike (Rithemelimin), por në radhë të parë për vetë demokracinë!Sepse nëpërmjet koalicioneve parazgjedhore të gjitha partitë opozitare të djathta dhe qendrës kanë mundësinë e asocimit politik maksimalist.Është mënyra se si shqiptarëve u garantohet liria e votës, ndershmëria e barazia e procesit, numërimi korrekt…

Te dhena mbi Vloren

Përse Vlora duhet ta kujtojë Holokaustin

Fjala Holokaust përdoret për të emërtuar gjenocidin e Gjermanisë naziste ndaj hebrejve në Europë nëpërmjet një aparati shtetëror, mbi të gjitha ushtarak, që nuk ka precedentë në histori për nga përmasat dhe vecoritë organizative. Hebrejtë përdorin termin Shoah, që do të thotë katastrofë. Zhdukja e dy të tretave të hebrejve të Europës në kampet famëkeqe…

Shkrime

Qeveria e re Polake-Profili

Autori: Daniel Tilles, As. Prof. ne Histori, Universiteti i Krakov ne Poloni. Gati dy muaj pas fitores së shumicës parlamentare në zgjedhjet e tetorit 2023, një koalicion i tre grupimeve politike: Koalicioni Qytetar Qendror (KO), qendra e djathte Vija e Tretë (Trzecia Droga) dhe E Majta (Lewica), ka formuar një qeveri të re, duke zëvendësuar…

Shkrime

Marrëzitë e një goditjeje të rëndë ndaj opozitës

Në vazhdën e goditjeve ndaj opozitës, për shkak të rimëkëmbjes dhe fillimit të bashkimit të saj, nën një aksion të vendosur dhe të mirëkoordinuar opozitar, Rama mendoi dhe nxitoi të godasë frymën dhe inspiruesin e opozitës reale të vendit, Kryetarin e Partisë Demokratike, Prof. Dr. Sali Berishën.Për këtë, përdori dosjen e privatizimit të ish-terrenit të…

Shkrime

Dialogu fillon nga respektimi i Kushtetutës!

Progres Raporti 2023 i Komisionit Evropian për Shqipërinë, i publikuar dy javë më parë, përcolli mesazhin e dialogut politik gjithëpërfshirës mes palëve, i cili po harrohet. Raporti theksoi qartë se “Mosmarrëveshjet mes mazhorancës dhe opozitës, veçanërisht me refuzimin e kryeministrit për të marrë pjesë në shumicën e interpelancave të kërkuara nga opozita, shkaktuan një ndërprerje…

Shkrime

Projektbuxhet 2024: i oligarkëve dhe inceneratorëve, jo i qytetarit!

Parimet dhe standardet e OECD-së dhe FMN-së mbi mirëqeverisjen financiare dhe formatimin e buxheteve të përgjegjshëm për qytetarin, sugjerojnë që qeveria duhet t’i strukturojë vendimet buxhetore, bazuar në nevojat dhe domosdoshmëritë e tanishme dhe të perspektivës së qytetarëve, për vitet e ardhshme.Duke e injoruar kryekeput kete formule-aksiome ne qeverisjen publike, sekti Rama në qeverisje ka…

Shkrime

Progres Raporti i BE-së bën fajtor Ramën për mosfunksionimin normal të Parlamentit

Dje, Komisioni Evropian publikoi Progres Raportin e tij për Shqipërinë, për vitin 2023. Progres Raporti kritikon ashpër kryeministrin, për qëndrimin e tij ndaj kërkesave të opozitës, për të marrë pjesë në interpelancat e thirrura prej saj. Në faqen 9, Raporti cilëson se “Mosmarrëveshjet mes mazhorancës dhe opozitës, veçanërisht për refuzimin e kryeministrit për të marrë…

Shkrime

Marrëveshja e Ramës për klandestinët është vetë klandestine në Shqipëri

Edi Rama, kryetari i sektit në qeverisje në Shqipëri, në vizitën e tij në Romë nënshkroi me Kryeministrjen e Italisë Giorgia Meloni, marrëveshjen për krijimin në Shqipëri, përkatësisht në Shëngjin dhe në Gjadër, të dy qendrave pritjeje të refugjatëve që kapen në Itali dhe janë në pritje të miratimit ose jo të statusit si azilant.Marrëveshja…

Shkrime

Projektbuxheti 2024 konfirmon mashtrimet e Ramës!

Projektbuxheti për vitin 2024, me paketën e tij fiskale, të miratuar dje në mënyrën më të paligjshme, të parregullt dhe anormale, me votim online, nga shumica parlamentare në Komisioni e Kuvendit për Financat dhe Ekonominë, injoron ekonominë reale të taksapaguesve shqiptarë dhe minon aktivitetin e sipërmarrësve dhe profesionistëve të lirë të vendit. I. Për arsimin…